Krenuli na utakmicu
30

U sudaru dva kombija kod Vozuće povrijeđene odbojkašice Slobode i dva vozača

FENA
Ilustracija (Foto: E. M./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: E. M./Klix.ba)
U saobraćajnoj nesreći koja se danas u 11:15 dogodila na regionalnom putu Banovići - Zavidovići, u mjestu Vozuća, povrijeđeno je 11 osoba. Sudarila su se dva kombija, a u jednom od njih su bile kadetkinje Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle.

Prema podacima Operativnog centra MUP-a ZDK, pod još nepoznatim okolnostima sudarili su se dva kombija, "Iveco" kojim je upravljao vozač V. H. iz Tuzle i VW kojim je upravljao H.T. iz Zenice. U kombiju "Iveco" nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle i trenericom Dajanom Hodžić, koje su pošle u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH s ekipom Zavidovića.

"Devet povrijeđenih odbojkašica upućeno je u UKC Tuzla, dok je vozač H.T. odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Trenutno nemamo informacija o stepenu povreda navedenih osoba", izjavio je za dežurni Operativnog centra MUP-a ZDK.

Iz OK Sloboda rečeno je da je pet lakše povrijeđenih odbojkašica pregledano u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, dok su četiri upućene u UKC Tuzla.

"Uglavnom se radi o pacijentima s povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su svi van životne opasnosti", kazali su za Fenu na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.

Kako je rekao vozač kombija u kojem su se nalazile odbojkašice, osjetio je jaku bol u stomaku i izgubio je svijest. Tada je vozilom prešao u drug traku i sudario se s drugim kombijem te zabio u stub. Trenutno se nalazi na pregledima.

Istraga o ovom događaju je u toku.