Droga u kafiću
13

U akciji "Skorpion" u Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog prodaje marihuane

D. B.
Dvije osobe su u četvrtak u Sarajevu uhapšene zbog posjedovanja i prodaje marihuane.

Kako je navedeno u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Sektora kriminalističke policije, u saradnji s policijskim službenicima Treće PU i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili su pretres UR Cafe bar "Skorpion" u Zvorničkoj ulici u Sarajevu.

Tom prilikom je kod vlasnice Š. L. (1976.) pronađeno i oduzeto oko 250 grama suhe zeljaste materije u paketićima pripremljenim za uličnu prodaju, digitalna vaga i pribor za prepakivanje.

Izvršenim pretresom konobara Dž. B. (1984.) pronađena su i oduzeta tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također je izvršen pretres dva stana s pratećim prostorijama koje koristi Š. L.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo koje se odnosi na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga Š. L. i B. DŽ. lišeni su slobode i predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Nakon završene kriminalističke obrade, navedena lica su uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.