Za trećim se traga
44

Razbojnici koji su sinoć nakon filmske potjere uhapšeni u Sarajevu predati Tužilaštvu

M. N.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Dvojica Visočaka koja su sinoć zajedno s još jednim muškarcem uz upotrebu vatrenog oružja opljačkala prodavnicu u Hadžićima, a potom nakon dramatične potjere uhapšeni u sarajevskom naselju Otoka, predati su Tužilaštvu KS.
Riječ je o S.Z. 1990. godište i N.D. 1988. godište koji su sinoć zajedno sa R.G. 1986. godište opljačkali prodavnicu "Sloga marketi" u ulici Omladinska, općina Hadžići.

Prodavnicu su opljačkali prijeteći pištoljem, a oduzeli su novac i određenu količinu cigareta te pobjegli prema Sarajevu vozilom Fiat.

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj u Blažuju su ih uočili i nakon što su e oglušili na znak policajca da zaustave vozilo, počela je potjera koja je okončana na raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića i Alije Kulukalića kada su razbojnici pokušali pobjeći vozeći u suprotnom smjeru.

Stjerani u kut napali su policijske službenike nanijevši im lakše tjelesne povrede, ali su savladani uz upotrebu sile i uhapšeni. Treći muškarac je prijetio policajcima pištoljem i pobjegao te se za njim traga.

S.T. i M.D. su predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, a terete se za krivična djela Razbojništvo i Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.