{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prevare osiguranja: Prijavljeni zbog lažiranja saobraćajnih nesreća

F
28.10.2014. u 12:23
3
3
Prevare osiguranja: Prijavljeni zbog lažiranja saobraćajnih nesreća
3
Prevare osiguranja: Prijavljeni zbog lažiranja saobraćajnih nesreća
Banjalučka policija dostavila je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv šest osoba osumnjičenih da su izvršile krivično djelo osiguranička prevara, te jednog policajca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.
Ove osobe su osumnjičene da su od 1. augusta do 23. septembra ove godine izvršili dvije osiguraničke prevare.

Sumnja se da su uz prethodni dogovor pripremali, planirali i organizovali dvije saobraćajne nezgode za koje su provedenom istragom utvrđene da su fingirane, a sve s ciljem naplate osiguranja.

Prva saobraćajna nezgoda se dogodila 4. augusta 2014. godine u naselju Zeleni Vir, kod Banje Luke, u kojoj su učestvovali osumnjičeni T.H. sa putničkim vozilom marke BMW i A.D. s automobilom Mercedes.

Druga saobraćajna nezgoda se dogodila 20. septembra u mjestu Klašnice u kojoj su učestvovali osumnjičeni J.R. sa putničkim vozilom Mercedes i A.H. sa automobilom BMW.

Policijski službenik je kao radnik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka, uz unapred postignut dogovor sa organizatorima saobraćajnih nezgoda, omogućio izvršenje-fingiranje pomenutih saobraćajnih nezgoda, za koje je znao da su namjerno izazvane radi naplate osiguranja.

On je svojim stručnim znanjem i savjetima unaprijed pomogao izvršenje navedenih saobraćajnih nezgoda, a po nastanku nezgoda izvršio uviđaje, sačinio neophodnu dokumentaciju i svesno i sa namjerom omogućio naplatu osiguranja za lažno izazvane saobraćajne nezgode, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Podsjećamo, osumnjičeni za ove prevare su hapšeni u akciji "Čistač 2", koju je u septembru provela banjalučka policija.

Zbog fingiranja saobraćajnih nezgoda uhapšeni su policijski službenik M.Đ. (47), te nezvanično Anes Hajdarpašić (27), Hermin Pemić (39), Aleksandra Dokić (36) i Jasmin Rašak (40) iz Banje Luke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: