Obračun na Pofalićima
6

Poznat identitet još dvije osobe osumnjičene za ubistvo Kenina Lukača

Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
U četvrtak naveče je došlo do ubistva u sarajevskom naselju Pofalići prilikom čega je ubijen Kenin Lukač, a glavni osumnjičeni je Asmir Murtović. No još dvije osobe se mogu dovesti u vezu sa ovim ubistvom.
Asmir Murtović je inače rođeni brat Adela Kabaša, koji je u bjekstvu zbog mafijaške likvidacije Mehmeda Ramića, prijatelja ubijenog Kenina Lukača, a koja se također dogodila na Pofalićima, krajem prošle godine.

Iz MUP-a KS navode da pored Asmira Murtovića za kojim je ranije raspisana potraga, policijski službenici su identifikovali još dvije osobe koje se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim "Ubistvo" te da je za njima također raspisana potraga.

Kako Klix.ba saznaje riječ je o Vedadu Višnjiću i Seadu Adiloviću, a osumnjičeni su također za krivično djelo "Ubistvo".

Obojica su navodno od ranije poznati policiji, a Vedad Višnjić je, kako navodi naš izvor, i osuđen za krivična djela zbog čega je bio i u zatvoru.

S obzirom na to da je istraga i potraga za njima u toku, policija nije mogla otkriti više detalja na koji način su Višnjić i Adilović učestvovali u ubistvu Kenina Lukača.

Njih dvojica su zajedno sa braćom Murtović, odnosno Kabaš, navodno bili u istom mafijaškom klanu oko kojeg je okupljen i niz drugih ljudi. O tome svjedoči i oružje i droga koji su pronađeni u stanu izvjesnog A.A. prilikom istrage o ubistvu.

Ogromna količina oružja i droge pronađena je i krajem prošle godine prilikom istrage ubistva Mehmeda Ramića. To oružje je pronađeno u stanu kod jednog od dvojice osumnjičenih za Ramićevo ubistvo Amela Jašarevića, no navodno on nije jedina osoba koja je koristila taj stan u Sarajevu.

Klan, prema informacijama našeg izvora, ima nekoliko stanova u Sarajevu. U jednom od njih je jučer policija pronašla i veću količinu novca. Osim stanova, posjeduju i ugostiteljske objekte.