Epilog pucnjave u Tuzli
245

Policija traga za Kabilovićem i Salimovićem

Piše: D. Brkić
Selver Salimović i Beriz Kabilović
Selver Salimović i Beriz Kabilović
Službenici MUP-a TK intenzivno tragaju za Berizom Kabilovićem i Selverom Salimovićem, koji su osumnjičeni da su danas oko 13:30 sati ispred tržnog centra Sjenjak pucali u Amara Adrovića (35). Kabilović i Salimović su rođeni u Srebrenici, a u Tuzlu su stigli poslije genocida u nekadašnjoj zaštićenoj zoni UN-a.

Kabilović je, saznajemo, izašao iz KPZ Zenica prije tri dana gdje je odslužio kaznu u trajanju od 17 mjeseci zbog pokušaja ubistva Osmana Gocića. Za isto krivično djelo Elvis Hamzić je dobio četiri godine zatvora.

I Selver Salimović zvani Švrćo je dobro poznat organima gonjenja, a svojevremeno se njegovo ime pojavilo na listi 26 kriminalaca koju su sačinili u MUP-u TK.

Kabilović je prije odlaska u zatvor bio akter pucnjave u nekoliko ugostiteljskih objekata, a sa automobilom je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je u potpunosti uništio autobusno stajalište u blizini Panonskih jezera.

Nakon današnje pucnjave Kabilović i Salimović su se navodno udaljili u pravcu naselja Slavinovići, a koristili su terenac svog prijatelja koji je privedn u MUP TK.

Istraga o nemilom incidentu još uvijek traje, a podsjećanja radi ranjeni Amar Adrović je van životne opasnosti i smješten je na UKC Tuzla.