{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija traga za Kabilovićem i Salimovićem

19.3.2013. u 20:39
245
198
Policija traga za Kabilovićem i Salimovićem
245
Policija traga za Kabilovićem i Salimovićem
Selver Salimović i Beriz Kabilović
Službenici MUP-a TK intenzivno tragaju za Berizom Kabilovićem i Selverom Salimovićem, koji su osumnjičeni da su danas oko 13:30 sati ispred tržnog centra Sjenjak pucali u Amara Adrovića (35). Kabilović i Salimović su rođeni u Srebrenici, a u Tuzlu su stigli poslije genocida u nekadašnjoj zaštićenoj zoni UN-a.
Kabilović je, saznajemo, izašao iz KPZ Zenica prije tri dana gdje je odslužio kaznu u trajanju od 17 mjeseci zbog pokušaja ubistva Osmana Gocića. Za isto krivično djelo Elvis Hamzić je dobio četiri godine zatvora.

I Selver Salimović zvani Švrćo je dobro poznat organima gonjenja, a svojevremeno se njegovo ime pojavilo na listi 26 kriminalaca koju su sačinili u MUP-u TK.

Kabilović je prije odlaska u zatvor bio akter pucnjave u nekoliko ugostiteljskih objekata, a sa automobilom je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je u potpunosti uništio autobusno stajalište u blizini Panonskih jezera.

Nakon današnje pucnjave Kabilović i Salimović su se navodno udaljili u pravcu naselja Slavinovići, a koristili su terenac svog prijatelja koji je privedn u MUP TK.

Istraga o nemilom incidentu još uvijek traje, a podsjećanja radi ranjeni Amar Adrović je van životne opasnosti i smješten je na UKC Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: