Motiv nepoznat
0

Ubijen muškarac u Tuzli, policija u potrazi za počiniteljima

A. K.
Pripadnici MUP-a TK (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pripadnici MUP-a TK (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Policijski službenici saslušavaju više osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s ubistvom muškarca koje se danas nešto iza 12 sati dogodilo u tuzlanskom naselju Irac.
Tuzlanska policija danas oko 12:20 sati obavještena je da je na trotoaru, preko puta nekadašnje fabrike obuće Aida, pronađen povrijeđeni muškarac nepoznatog identiteta, a nedugo nakon izlaska na mjesto događaja osoba je preminula.

Na njegovom tijelu je primjećena rana nastala oštrim predmetom, odnosno nožem, a na mjestu događaja neophodne aktivnosti je pored policije poduzeo i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

"Osoba koja je preminula je državljanin BiH, inicijala N.H. Na tijelu su pronađene povrede te će biti izdata naredba za tjelesni pregled i obdukciju kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Izuzeti su određeni tragovi i predmeti sa mjesta događaja koji će se također vještačiti", kazao je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović, istaknuvši da se poduzimaju različite istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za smrt ove osobe.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, policijski službenici su nastavili rad i nakon obavljanja uviđaja, a dosad u na saslušanje priveli nekoliko osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s ubistvom muškarca koji se, nezvanično, bavio prodajem papirnih maramica u blizini semafora u naselju Irac.

Motivi napada za sada nisu poznati.