U Boljakovom Potoku
30

Policija objavila detalje saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj je smrtno stradao pješak

A. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
MUP KS je objavio detalje sinoćnje nesreće u sarajevskom naselju Boljakov Potok u ulici Smaila Šikala, u kojoj je jedan pješak smrtno stradao, a drugi povrijeđen.
Kako su naveli, vozač je pobjegao bez zaustavljanja nakon što je skrivio nesreću, bez pružanja pomoći stradalima. U nesreći je poginuo pješak inicijala M. H. rođen 1965. godine u Čajniču, a nastanjen u Sarajevu, dok je povrijeđen pješak inicijala U. Dž. rođen 1966. godine u Rogatici s prebivalištem u Sarajevu.

"Tijelo preminulog je vozilom KJKP 'Pokop' prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija. Lakše tjelesne povrede je zadobio pješak U. Dž., a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, zatim u Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje. Uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke". naveli su iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su utvrdili da je navedenu saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač A. S., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, upravljajući putničkim motornim vozilom marke VW Touareg, registarskih oznaka K47-T-335.

"Isti je pomenutog dana u 21:05 sati pronađen zajedno s osobom inicijala A. B., rođen 1982. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a koji se u momentu saobraćajne nesreće nalazio u vozilu na mjestu suvozača. Vozač A. S. je 11. 9. 2020. godine u 3:00 uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i ugrožavanja javnog saobraćaja, dok je suvozač A. B. uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi i pomaganja izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela", pojasnili su iz MUP-a KS.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva KS nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće.