Rasvjetljavanje slučaja
0

Policija istražuje eksploziju u Gornjem Vakufu u kojoj je nastradao muškarac: Otkud bomba u kući

Dž. P.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nakon eksplozije koja se dogodila u petak, 27. marta u porodičnoj kući u mjestu Ždrimci, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona istražuju sve okolnosti događaja.

Slučaj je policiji prijavljen u 23:30 sati u petak, 27. marta, ali se tek proteklog vikenda saznalo za eksploziju. Isprva se posumnjalo da je neko bacio bombu na kuću u kojoj je smrtno stradao 43-godišnji S. K., dok je povrijeđen 37-godišnji S. T. Međutim, prema preliminarnim rezultatima istrage, utvrđeno je da je bomba aktivirana u kući odnosno da je isključeno prisustvo treće osobe, a kojom prilikom je S. K. izgubio život. Kako saznajemo, u pitanju su dvojica prijatelja, a kuću u kojoj se dogodila eksplozija koristi 37-godišnji S. T. Njemu je taj dan u posjetu došao nastradali S. K.

Odmah po zaprimanju prijave o eksploziji na mjesto događaja su izašli službenici policije koji su pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Povrijeđeni su nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik, odakle su upućeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je S. K. usljed zadobijenih povreda preminuo.

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđajne radnje na mjestu eksplozije, te poduzimaju i druge mjere i radnje na rasvijetljavanju navedenog događaja.