{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavnik učenicima: "Da imam pištolj sve bih vas pobio"

S
18.6.2010. u 13:45
0
26
Nastavnik učenicima: "Da imam pištolj sve bih vas pobio"
0
Nastavnik učenicima: "Da imam pištolj sve bih vas pobio"
Livno
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona podnijelo je krivičnu prijavu protiv 44-godišnjeg nastavnika muzičkog vaspitanja Marina Tičinovića zbog fizičkog, seksualnog i verbalnog uznemiravanja učenica.
Policija osnovano sumnja da je Tičinović počinio krivično djelo bludne radnje u vezi sa krivičnim djelom polni odnos sa djetetom i krivična djela zlostavljanje u obavljanju službe i ugrožavanje bezbjednosti.

Portparol Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je novinarima se Tičinoviću stavlja na teret da je u prostorijama Osnovne škole "Fra Lovro Karaula", područne škole u Podhumu, Ljubunčiću i Priluci u školskoj 2008/2009. i 2009/2010. godini, fizički, seksualno i verbalno zlostavljao učenice petog, šestog, sedmog i osmog razreda navedenih škola i to u vrijeme održavanja nastave.

U prijavi se navodi da je Tičinović, u vrijeme činjenja djela, djevojčice dovodio u ponižavajući položaj, a sve to s ciljem ličnog seksualnog i emocionalnog zadovoljavanja.

Školski odbor OŠ "Fra Lovro Karaula" Tičinovića je suspendovao 25. maja, a on je 27. maja došao u prostorije područne škole u Podhumu, ušao u učionice sedmih razreda i verbalna napao učenike govoreći im: "Da imam poštolj sve bih vas ubio".

Tičinović je bio zaposlen i u Muzičkoj školi "Franjo Vilhar" u Livnu, a njegovo neprimjereno ponašanje policiji je prijavilo nekoliko roditelja 18. i 19. maja.

Nakon što je informacija objavljena u medijima, Tičinović je podnio prijavu Tužilaštvu protiv portparola Uprave policije kantonalnog MUP-a Ivice Vrdoljaka, tvrdeći da je on povrijedio njegovo pravo zaštite identiteta iznoseći neistinite podatke o navodno počinjenom krivičnom djelu, izlažući ga medijskom linču i diskreditujući ga kao prosvjetnog radnika u budućem radu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: