Policija na terenu
127

MUP-u KS dojavljeno da je postavljena bomba i u Srednjoj građevinskoj školi

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo završili su kontradiverzione preglede u Srednjoj medicinskoj školi i Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn te su ustanovili kako u ovim objektima nisu postavljene nikakve eksplozivne naprave, kako mi je ranije dojavljeno. Međutim, nakon dvije lažne, uslijedila je nova dojava o bombi u Srednjoj građevinskoj školi.

"Škole su sigurne, nisu pronađene nikakve bombe. Ponovo je riječ o lažnim dojavama, Nastava se može nastaviti", kazali su nam iz MUP-a KS.

Iako su jutrošnje dojave o bombama bile lažne, sarajevski policajci morali su se odmah zaputiti prema Srednjoj građevinskoj školi gdje je, u međuvremenu, stigla treća dojava o bombi. Inače, ovo je već 19. dojava o bombi koju je MUP KS zaprimio proteklih dana.

Podsjećamo, jutros oko 7:35 sati MUP-u KS prijavljeno je kako je nepoznata osoba dojavila da je postavljena eksplozivna naprava u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn na Vilsonovom šetalištu, a u 8:00 sati ista dojava stigla je i iz Srednje medicinske škole na Jezeru. Policija je brzo po dojavi izašla na mjesto događaja, a učenici i nastavnici su evakuirani iz obje škole. Međutim, KDZ pregledi pokazali su kako se radi o lažnim dojavama.