Slupao hitnu pomoć
769

Muškarac preminuo u marici nakon što je priveden na tehno zabavi u Zenici

Piše: E. M.
Mjesto na kojem je preminuo muškarac u marici (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mjesto na kojem je preminuo muškarac u marici (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na tehno zabavi koja je protekle noći održana na zeničkom izletištu Smetovi, došlo je do incidenta u kojem je nepoznati muškarac preminuo nakon narušavanja javnog reda i mira.

Kako saznajemo od Aldine Ahmić, glasnogovornice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, muškarac se sinoć suprotstavljao policijskim službenicima prilikom hapšenja, a nanio je i oštećenja vozilu hitne medicinske pomoći.

Zbog izazivanja incidenta, policajci su ga zatim priveli u maricu. Međutim, na putu do Policijske stanice Crkvice, muškarac je izgubio svijest i preminuo.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Ahmić nam otkriva da je muškarac čiji identitet još nije potvrđen preminuo najvjerovatnije zbog posljedica konzumiranja psiho-aktivnih supstanci.

"Po nalogu tužioca tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti. Policijski službenici, u skladu sa uputama i nalozima dežurnog tužioca, poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju identiteta preminulog lica, kao i aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica i okolnosti koje se tiču navedenog slučaja", navodi se iz MUP-a ZDK.

Policija obavlja uviđaj na mjestu incidenta.

Facebook