Akcija "Meta" u Sarajevu
2.3k

Manekenka Džejla Glavović i njen muž pušteni na slobodu, kanabisovo ulje koristili kao lijek

Klix.ba
Džejla Glavović Očuz i Mahir Očuz (Foto: D. S./Klix.ba)
Džejla Glavović Očuz i Mahir Očuz (Foto: D. S./Klix.ba)
Prije nekoliko dana je privedeno više osoba u Sarajevu u okviru akcije "Meta" Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a zbog sumnje na trgovinu kanabisovim uljem. Među onima koji su ubrzo i pušteni je manekenka Džejla Glavović Očuz.

Nakon datog iskaza u prisustvu branioca, sudija i tužioca, koji je preuzeo predmet, Džejla je puštena jer nije bilo osnova za daljnje zadržavanje. Također, nisu predložene niti izrečene nikakve druge mjere prilikom puštanja na slobodu.

Glavović Očuz je saslušana zbog krivičnog djela stavljanje u promet i zloupotrebe kanabisovog ulja, a sve je povezano s time što je njen suprug Mahir osoba koja ima dijagnozu multiple skleroze tip 2, koji je navedeno ulje koristio u svrhu liječenja. On je također uhapšen u petak, pušten na slobodu, ali su mu izrečene mjere osiguranja radi neometanog provođenja krivičnog postupka.

Mahir Očuz je u periodu hapšenja bio na poslovnom putu u Zagrebu, a kako ističu policija ga nije gonila, nego se dobrovoljno predao Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine u povratku, koja je potom postupila po uputama nadležnog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Također, oni navode da se dokazi koji su navedeni kao oduzeti nakon pretresa (tri pištolja, jedna puška, pištoljska municija i drugi nedozvoljeni predmeti), ne dovode u vezu s njima.

Većina bosanskohercegovačke, ali i regionalne javnosti snažno je izrazila podršku Džejli i Mahiru, s obzirom na to da su upoznati da je kanabisovo ulje, u ovom slučaju, korišteno u medicinske svrhe, te da su u pitanju poslovni ljudi, koji nemaju mrlje u poslovnom i privatnom životu.

Džejla Glavović - Očuz je inače najuspješniji bh. model. Karijeru je gradila širom svijeta, dok je danas magistrica međunarodnih odnosa i diplomatije, aktivna i kao scouting agent i vlasnica modeling agencije koja pomaže mladim ljudima u svijetu mode, dok je Mahir po profesiji MBA, te direktor lanca supermarketa i benzinske pumpe.

Facebook