Komunicirali u šiframa
6

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv 24 osobe zbog trgovine narkoticima

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv 24 osobe zbog trgovine narkoticima.

Optužnica je potvrđena protiv Samedina Fišića, Malika Mušanovića, Eldina Kusture, Anela Đone, Dževada Haskića, Eldina Veljkovića, Šemse Selimovića, Alena Papića, Alema Kahrovića, Sanina Džabije, Senadina Fišića, Vahidina Gakića, Emira Milišića, Ibre Elezovića, Armina Tabaka, Irsana Buzokua, Adija Kahvedžića, Jasmina Hamzića, Harisa Bekteševića, Dženana Kadrića, Seada Hanjalića, Jasmina Žunića, Muhameda Đonke i Jasmine Pintol.

Samedina Fišića i Malika Mušanovića tereti se da su od oktobra 2017. do aprila 2018. godine na području Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog i Bosanskopodrinjskog kantona organizirali svaki svoju grupu radi trgovine narkoticima.

Članovi obje grupe su opojne droge amfetamin, kokain i kanabis čuvali, prepakivali i dalje prodavali u svojim stanovima i na drugim adresama, ali i u nekim ugostiteljskim objektima.

Optuženi su koristili i šifrirane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu droge, kao i mjesto i vrijeme za preuzimanje i isplatu novca.

"Optužene se tereti da su počinili krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija", saopćeno je iz Tužilaštva KS.