Akcija "Plaža"
29

Federalna policija u Jablanici uhapsila tri osobe zbog prodaje marihuane, oduzeto 70 stabljika

Klix.ba
Jablanica (Foto: R. D./Klix.ba)
Jablanica (Foto: R. D./Klix.ba)
Policajci Federalne uprave policije uhapsili su na području Jablanice u ponedjeljak tri osobe zbog sumnje u posjedovanje i namjeru prodaje opojne droge marihuane.

Policijski službenici Federalne uprave policije su po naredbama Općinskog suda u Konjicu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, u ponedjeljak započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Plaža", a vezano za krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. KZ FBiH.

U sklopu navedene akcije, uhapšene su tri osove sa područja općine Jablanica, inicijala K.D. (1993. god.), M.D. (1970. god.) i Ž.J. (1983. god.), te su izvršeni pretresi na tri lokacije, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto cca. 1 kg. opojne droge "cannabis" koja je bila pripremljena za dalju prodaju, više od 70 komada stabljika opojne droge "cannabis" u fazi sušenja, pribor za drobljenje, vojno vatreno naoružanje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice.

Uhapšene osobe su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, nadležnom tužilaštvu.