Stanje u ZDK
60

Dvije osobe iz Visokog i Breze se oporavile, koronavirusom zaražena jedna u Tešnju

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Još jedna osoba je zaražena koronavirusom u Zeničko-dobojskom kantonu, a dvije su se oporavile, kazao je za Klix.ba načelnik Odjela infektologije Kantonalne bolnice Zenica i član Kriznog štaba Ednan Drljević.

S Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jutros je potvrđen koronavirus kod tri osobe i to iz Zenice s tuzlanskim klasterom i Zavidovića s klasterom iz mjesta Borovnica te treći slučaj vozača kamiona iz Žepča.

Drljević je kazao kako je koronavirus nakon trećeg testiranja potvrđen kod još jednog Tešnjaka.

"Kod njega su rađena dva testa na koronavirus i oba su bila negativna. Međutim, s CT snimka vidjeli smo određene promjene te je treći test pokazao prisustvo koronavirusa. On je sve vrijeme u bolnici i ima potrebnu njegu u Tešnju", kazao je Drljević.

Na kraju je dodao da ipak iz Zeničko-dobojskog kantona dolaze i dobre informacije s obzirom na to da su se dvije osobe koje su bile zaražene koronavirusom iz Visokog i Breze oporavile i da će biti puštene kući.

Stanje po gradovima i općinama u BiH:

Banja Luka - 219 Čitluk - 45 Tuzla - 45 Mostar - 41 Sarajevo - 30 Konjic - 28 Laktaši - 27 Široki Brijeg - 25 Bihać - 20 Cazin - 19 više na mapi...

Facebook