{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši igrač Zvezde i Dinama Hasanbašić predvodio bandu

S
19.10.2011. u 09:04
0
25
Bivši igrač Zvezde i Dinama Hasanbašić predvodio bandu
0
Bivši igrač Zvezde i Dinama Hasanbašić predvodio bandu
Zaplijenjeno oružje
Talijanski karabinjeri uhapsili su Jasminka Hasanbašića, 54-godišnjeg državljanina BiH, te bivšeg nogometaša Crvene zvezde, Dinama i reprezentacije nekadašnje Jugoslavije, pod sumnjom da je vodio organiziranu bandu krijumčara oružja i droge.
U akciji karabinjera uhapšene su 24 osobe, u Rimu, Latini i Viterbu, obučene za šverc kalašnjikova, pištolja i granata koje su u Italiju navodno stizale iz Hrvatske.Grupa je navodno imala razvijen biznis krijumčarenja kokaina koji su dobavljali iz Španije.

Hasanbašić, poznatiji kao Mister (trenirao jednu multietničku nogometnu ekipu nazvanu International Football Club) švercersku operaciju je vodio iz autopraonice u blizini Rima, a desna ruka bio mu je 32-godišnji Rom Duman Hamidović, također državljanin BiH, koji je igrao za International Football Club.

Oružje koje je Hasanbašićeva grupa švercovala u Italiju je navodno stizalo automobilima i kamionima preko Hrvatske. Kokain su također prenosili u automobilima, a droga je bila skrivena u posebnim pretincima.

Kako ne bi bili otkriveni, članovi organizacije su u komunikaciji koristili šifre kao što su "igrači", "utakmice", "hotel gdje će biti smješteni igrači"

"Otkrili smo važan kanal kojim su u Rim dolazili droga i oružje", izjavio je Giuseppe La Gala, komandant rimskih karabinjera koji su vodili akciju protiv Hasanbašićeve grupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: