Nakon poziva Izetbegovića
212

Željko Komšić o koaliciji sa SDA: DF neće povlačiti poteze bez dogovora sa SDP-om i NS-om

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić očitovao se o pozivu predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića na zajednički sastanak u vezi s formiranjem vlasti na entitetskom i državnom nivou, kazavši za Klix.ba da neće povlačiti poteze bez dogovora s građanskim strankama.

"Nemamo namjeru bilo šta raditi bez dogovora sa Socijaldemokratskom partijom BiH i Našom strankom. Mi smo sa te dvije stranke u bloku i sigurno nećemo povlačiti poteze bez dogovora s njima", kazao nam je Komšić.

Podsjetimo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović pozvao je predstavnike SDP-a BiH i DF-a na sastanak naredne sedmice na kojem bi se razgovaralo o formiranju vlasti na nivou države BiH i entiteta FBiH. Zastupnik SDA u Skupštini KS Mirza Čelik je otkrio da bi se eventualni sastanak odnosio i na formiranje vlasti na kantonalnom nivou.

Narod i pravda, Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH, Savez za bolju budućnost, Demokratska fronta i Nezavisna bh. lista već uveliko pregovaraju o formiranju nove skupštinske većine u Kantonu Sarajevo sastavljene od 24 zastupnika.