Produžene stare
3.1k

Vlada FBiH odbila prijedloge Kriznog štaba o uvođenju restriktivnijih mjera

D. Be.
Sjedište Vlade FBiH (Foto: T. S./Klix.ba)
Sjedište Vlade FBiH (Foto: T. S./Klix.ba)
Vlada Federacije BiH jutros je odbila prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH o uvođenju restriktivnijih mjera, saznaje Klix.ba.
Federalni krizni štab je na jučerašnjoj sjednici donio prijedloge da se uslijed pogoršane epidemiološke situacije, između ostalog, zabrani rad ugostiteljskim objektima u unutrašnjosti prostora, a dozvoli usluživanje gostiju samo u baštama i na terasama odnosno na otvorenom.

Također, Vlada FBiH je odbila prijedlog Kriznog štaba da se skrati radno vrijeme tržnih centara.

Među prijedlozima je bilo i produženje policijskog sata, odnosno da policijski sat umjesto od 23:00 počinje nekoliko sati ranije kako bi se dodatno ograničilo kretanje stanovništva.

Vlada FBiH je primila k znanju informaciju Kriznog štaba, ali odbila donijeti restriktivnije mjere te odlučila produžiti trenutne mjere i u narednih 14 dana.

Krizni štab Federalnog Ministarstva zdravstva ponovo je uputio zahtjeve nadležnima za reguliranje ulaska u BiH s PCR testom i za ponovno proglašenje stanja prirodne nesreće uzrokovane koronavirusom.

Danas se održava i vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o pogoršanju epidemiološke slike u Federaciji. Sjednica je počela u 11 sati a kako je najavljeno, na njoj će biti razgovarano i o uvođenju lockdowna na nivou entiteta.

Facebook