Danima nestaje vode
3

Vodovod Sarajevo: Svi iskaljuju bijes na nas, moramo raditi jer je vodovodna mreža stara

Piše: Dž. L.
Foto: Facebook ViK
Foto: Facebook ViK
U nekoliko sarajevskih naselja danima dolazi do poremećaja u vodosnabdijevanju zbog čega su građani ogorčeni. Međutim, iz preduzeća Vodovod i kanalizacija ističu kako moraju raditi na realizaciji velikih projekata.

Danas su zbog popravke kvarova na vodovodnoj mreži bez vode bili mještani naselja Mojmilo Brdo, Turkušići, Briješće, Rajlovac, Reljevo, Zabrđe, Boljakov Potok, Koševsko Brdo, Dolac Malta, Barice, Jošanica Donja, Hrasnica, Otes, Azići, Grbavica, Bojnik, Kobilja Glava, Orahov brijeg i Ciglane.

"Popravke kvarova na vodovodnoj mreži po planiranoj dinamici završe se do 17 sati, izuzev radova na realizaciji NRW projekta (detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode u KS), gdje su aktivnosti obimnije, zahtjevnije i traju duži vremenski period, do kasnih večernjih sati", ističu iz ViK-a.

Mještani sarajevskih naselja Džidžikovac i Mejtaš jučer su bili bez vode do 23 sata zbog velikih radova i aktivnosti na Rezervoaru "Bjelave" u sklopu NRW projekta. Iako su obaviješteni o radovima, mnogi su nam se požalili kako do njih nije došla informacija o prestanku vodosnabdijevanja.

Iz ViK-a ističu kako svakodnevno obavještavaju građane o radovima i poiremećajima u vodosnabdijevanju putem njihove web i Facebook stranice te medija.

"Kada nemaju vodu u česmi, mediji i korisnici naših usluga sve podvode pod pojam redukcija. Uvijek su ogorčeni i svoj bijes automatski iskaljuju na KJKP 'VIK'. Svi moramo praviti razliku između pojma popravke kvarova i realizacije važnih projekata kao što je NRW projekat, a kada su popravke kvarova u pitanju, voda dođe oko 17 sati. KJKP 'ViK' mora raditi na realizaciji velikih projekata jer je vodovodna mreža stara i veoma dotrajala, što je svima poznato", naglasili su iz ViK-a.

Sutra će također pojedina sarajevska naselja ostati bez vode, o čemu će ViK blagovremeo obavijestiti svoje korisnike.