Gradska legenda
223

Na inicijativu Harisa Zahiragića: Ramiz Dedić dobija na korištenje stan u centru Sarajeva

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Inicijativa zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića u kojoj traži da se dodijeli stan beskućniku na korištenje, usvojena je na današnjoj sjednici.
Kako je u svojoj inicijativi naveo Zahiragić Ramiz Dedić ima status svojevrsne gradske legende i treba mu dodijeliti stan u centru grada kako bi mogao ostati u kontaktu s građanima.

"Dedić je beskućnik već duži vremenski period za koji je na neki način postao legenda Sarajeva. Da mu se osigura i dodijeli manji uslovan stan na korištenje u užoj gradskoj jezgri a kako bi mogao ostati u neposrednom konatku sa brojnim građanima koji ga pomažu", naveo je Zahiragić u inicijativi.

Podsjećamo, Dedić koji je zajedno sa svojim psom Tinom postao prepoznatljivo lice ovog grada, u žižu javnosti je došao prije nekoliko dana kada je na nekim portalima objavljena vijest onjegovoj smrti. Ekipa portala Klix.ba, odlučila je provjeriti tu informaciju, koja se ispostavila netačnom.

Ramiza Dedića naša ekipa pronašla je tada živog i zdravog u njegovom improvizovanom smještaju u jednoj od sarajevskih garaža, prilikom čega smo se uvjerili u teške uslove u kojima živi.