Nova namjena
39

Ured člana Predsjedništva BiH u Mostaru postaje sjedište HNS-a

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Današnja sjednica Hrvatskog narodnog sabora BiH donijela je odluku kako prostorije na mostarskom Šetalištu, koje su posljednje dvije i po godine bile Ured člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, postaju sjedište HNS-a.

Kako je za naš portal potvrđeno, to je jedan od današnjih zaključaka Predsjedništva HNS-a, sa sastanka koji se upravo u tom prostoru danas prvi put održao. Ranije su sjednice Predsjedništva HNS-a najčešće održavane u zgradi HDZ-a, u ulici Kneza Domagoja.

Hercegovački mediji koju su vijest neslužbeno objavili u toku noći, komentarišući iznenadnu lokaciju današnjeg sastanka, naveli su kako nedavna izjava Marija Karamatića da Željko Komšić neću ući u Ured člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u Mostaru nije bila ništa drugo nego njegova najava ove odluke.

Ured člana Predsjedništva BiH u Mostaru otvoren je 11. aprila 2016. godine, a bio je smješten na mostarskom Šetalištu. Koristio ga je Dragan Čović za svoje obaveze člana Predsjedništva BiH. Prije Predsjedništva BiH prostor jeza svoje sjedište koristio HDZ 1990.

Hrvatski narodni sabor je organizacija koja okuplja deset partija s hrvatskim predznakom u Bosni i Hercegovini, uključujući najveće - Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH i HDZ 1990.

Odluka o novoj namjeni prostora razmatrana je pod tačkom razno i dobila je jednoglasnu podršku članova Predsjedništva HNS-a.