Krizni štab HNK
11

U Hercegovini još 7 novozaraženih: Šest pacijenata u izrazito teškom stanju

R. D.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar na koronavirus od jutros testirana su još 53 uzorka, od kojih je 7 iz Čitluka pozitivno.

Javljeno je i da su kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali u protekla 24 sata 100 rješenja o samoizolaciji i izolaciji, što je ukupno 2.042. Prema izvještaju iz MUP-a HNK u posljednja 24 sata zabilježena su dva prekršitelja rješenja o samoizolaciji i izolaciji te tri prekršitelja zabrane kretanja.

"U COVID-19 bolnici trenutno se na liječenju nalazi 25 pacijenata, a od toga je šest osoba na respiratoru i izrazito su teškoga kliničkog stanja", kazali su te napomenuli da je 11 pacijenata na potpornoj terapiji kisika.

Ostali pacijenti su stabilno, bez pogoršanja, a jučer je otpušten jedan bolesnik na nastavak liječenja u kućnoj izolaciji.

Danas je prvi dan od izbijanja krize koronavirusa bez konferencije za medije Kriznog štaba HNK. Odluka je donesena nakon posljednjih dešavanja širenja zaraze među medicinskim osobljem, kao i osobama koje su bile dio sastanaka Kriznog štaba.

Broj zaraženih po gradovima i općinama u BiH:

Banja Luka - 219 Čitluk - 53 Mostar - 46 Tuzla - 45 Sarajevo - 30 Konjic - 28 Široki Brijeg - 27 Laktaši - 27 Bihać - 20 Cazin - 19 više na mapi...