Mjera osiguranja
104

Sud donio odluku da se Gavrankapetanović vrati na Medicinski fakultet

Klix.ba
Ismet Gavrankapetanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ismet Gavrankapetanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Općinski sud u Sarajevu donio je mjeru osiguranja koja obavezuje Medicinski fakultet u Sarajevu da prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića vrati na posao, odnosno na poslove koje je obavljao prije prestanka ugovora o radu, potvrđeno je za Klix.ba.

Mjera osiguranja, kako nam je to potvrdila advokatica Maida Galijatović, ostaje na snazi do pravomoćnog okončanja postupka u predmetu.

"On je tužio Medicinski fakultet zbog nezakonitog raskida radnog odnosa, a ovo je mjera osiguranja koju je sud odredio da bi se osigurao taj tužbeni zahtjev, da bi se spriječila veća šteta koja može nastati dok se ne donese odluka po tužbi", rekla je Galijatović za Klix.ba.

Podsjećamo, nakon prelaska prof. Gavrankapetanovića s KCUS-a u Opću bolnicu, njemu nisu htjeli obnoviti ugovor o radu na Medicinskom fakultetu, s glavnim obrazloženjem da je, odlaskom s KCUS-a, ostao bez nastavne baze.

Radio je kao nastavnik u zvanju redovnog profesora za naučnu oblast hirurgija - predmet ortopedija na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.