Otvorenje sezone
11

Brojni posjetitelji na Bjelašnici uživali u koncertu Zabranjenog pušenja

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Brojne ljubitelje planine, snijega, skijanja i drugih zimskih aktivnosti danas je na Bjelašnici odličnim koncertom zabavio legendarni sarajevski bend Zabranjeno pušenje u okviru manifestacije otvorenja zimske sezone.

Koncert u organizaciji turističke agencije Sol Azur počeo je oko 13 sati, ali prvi posjetioci pristizali su na Bjelašnicu već od ranog jutra.

Dok se skijaši nisu odvajali od staza kako bi iskoristili odlične uslove za skijanje, drugi posjetioci su se opustili uz hitove "Fildžan viška", "Dok čekaš sabah sa šejtanom", "Karabaja", "Srce, ruke i lopata"... Oni najmlađi su uživali u sankanju i grudvanju.

Danas su na Bjelašnici u funkciji svi topovi za vještačko osnježavanje te vertikalni transport šestosjed i vučni liftovi BXY i Kolijevka. Odlični vremenski uslovi i koncert Zabranjenog pušenja danas su privukli stotine posjetitelja na planinu.

Podsjećamo, skijaška sezona 2017/2018 jučer je zvanično otvorena na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. Iz preduzeća ZOI'64 ističu kako su ove godine u potpunosti spremni uz proširene, uređene i ispeglane ski staze.

Sudeći prema prognozama vremena, skijaši će i narednih dana moći uživati u skijanju na olimpijskim ljepoticama. Snijeg će obradovati mnoge i u gradovima i nizinama.