Sarajevo
140

Škola na Šipu bit će otvorena 1. novembra, započeo tehnički prijem objekta

B. T.
Osnovna škola Šip (Fopto: Vlada KS)
Osnovna škola Šip (Fopto: Vlada KS)
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uručio je jučer rješenja članovima Komisije za tehnički prijem škole na Šipu, čime su započete posljednje aktivnosti pred otvaranje vrata ovog objekta, što je planirano za 1. novembar.

Komisija bi posao trebala završiti do polovine oktobra.

Predsjednik Komisije i dekan Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, prof.dr. Erdin Salihović je izrazio zadovoljstvo što učestvuje u radu Komisije koja će obaviti tehnički prijem.

"Ovo je složen i osjetljiv projekat jer se radi o školi. Vjerujem da će svi članovi uložiti maksimalne napore kako bi ovaj posao odradili kvalitetno i brzo", kazao je dekan Salihović.

Radovi u objektu škole su okončani polovinom septembra od kada je trajalo čišćenje i uređenje prostora. Ulaskom Komisije za tehnički prijem može se konstatovati da je gradnja objekta u potpunosti i završena.

Načelnik Mandić se zahvalio članovima Komisije.

"Zamolio sam Komisiju da se posao odradi kvalitetno i brzo kako bi đaci krenuli u ovu školu od 1. novembra. Uprkos svim problemima, prije svega pandemiji koja je na nekoliko mjeseci blokirala sve poslove, ne samo ovdje na objektu nego i u Sarajevu i BiH, školu ćemo staviti u funkciju 11 mjeseci prije prvobitno planiranog roka. Dakle, ova škola je prema ranijim

najavama trebala biti završena tek u septembru 2022. godine i ovo je veliki uspjeh, naglasio je načelnik Mandić.

Članove Komisije, pored dekana Salihovića, čine i Venera Simonović, Zlatko Eminagić, Nedžad Mekić, Nusret Palavra, Edib Rizvo, Tarik Bašović i Almin Redžić, saopćeno je iz Općine Centar.