Sanski Most
152

SIPA završila pretres stana Asima Kambera i drugih, izuzeta dokumentacija

N. V.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su izvršili pretrese na nekoliko lokacija u općini Sanski Most, a pretresan je i stan SDA-ovog federalnog zastupnika Asima Kambera.
Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, uz asistenciju policije MUP-a USK, su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija koje koristi troje osumnjičenih.

SIPA je jutros pretresala i kuću zastupnika u Parlamentu FBiH Asima Kambera, a u vezu s ovim slučajem se dovodi i Fazir Vukalić.

Trenutno niko nije uhapšen, a prilikom pretresa su izuzeti određeni dokazi i dokumentacija.

Ova istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tokom općih izbora u BiH 2018. godine.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate s područja Sanskog Mosta.

Nakon što budu privedeni postupajućem tužitelju on će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Asim Kamber se, kako pišu lokalni mediji, u trenutku pretresa nalazio u Sarajevu, ali je po pozivu Tužilaštva krenuo za Sanski Most.

Facebook