Imaju dva cilja
825

Sedin Kahriman: BH Telecom se svim kapacitetima trudi da svojim korisnicima olakša ove teške dane

S.H.P.
V.d. generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman obratio se na današnjoj konferenciji za medije Kriznog štaba FBiH povodom aktuelne situacije sa epidemijom koronavirusa. Kazao je kako se ova kompanija svim svojom kapacitetima trudi ove teške dane korisnicima učiniti lakšim.

BH Telecom je na početku izbijanja epidemije koronavirusa u našoj zemlji zacrtao dva cilja, prvi da osiguraju zdravlje svojih uposlenika, te da osiguraju kontinuitet u uspostavljanju svih usluga koje ova kompanija pruža.

"Vjerujem da svi znaju koliko je značajan telekomunikacioni sistem generalno, a pogotovo u trenucima prirodne nesreće i globalne pandemije koja nas je zadesila i to ćemo ako Bog da pobijediti. Mi smo 27. februara aktivirali štab Civilne zaštite koji ima dva primarna cilja, prvi je zaštita zdravlja radnika BH Telecoma, a drugi je osiguranje kontinuiteta svih usluga i servisa koje pružamo", rekao je Sedin Kahriman.

Dodao je kako je stanje telekomunikacijskih sistema odlično.

"Nemamo nikakvih ispada, sistemi funkcionišu besprijekorno. Od početka pandemije povećan je promet saobraćaja u fiksnoj mreži, shodno tome mi smo proširili kapacitete i želim reći građanima da ne očekujemo nikakve rizike po pitanju telekominikacijskih usluga koje BH Telecom pruža", kazao je.

Kada su u pitanju zaposleni, organizovan je rad od kuće, te rad u grupama.

"BH Telecom je kao tehnološki lider ocijenio da možemo pomoći i našim korisnicima i Vladi kada je ovaj problem u pitanju. Kada je u pitanju porodični segment korisnika usluga, mi smo otključali sve sadržaje kako bi porodice ostale u kućama, jer je važno da se poštuju mjere sigurnosti, forsiramo naše digitalne kanale, svi naši korisnici zahtjeve mogu poslati iz svog doma putem digitalnog šaltera. Također, dodatno forsiramo elektronske i digitalne kanale kada je aktivacija osnovnih i dodatnih usluga u pitanju", rekao je Kahriman.

Istakao je kako je ova kompanija od početka prepoznala značaj i važnost u procesu edukacije i obrazovanja.

"Odmah smo stavili sve naše resurse na raspolaganje kako bi proces online nastave odvijao kako treba. Zahvaljujem se osnovnim i srednjim školama koje su naš partneri. Trudimo se da sva djeca imaju internet. Stoga su socijalno ugrožene kategorije djece dobile besplatan internet", rekao je Kahriman.