SDP zbija redove
3

SDP u Sarajevu predstavlja nacrt izbornog programa, fokus na životnim problemima

Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Socijaldemokratska partija (SDP) danas je u Sarajevu održala strateško planiranje na kojem su predstavili nacrt izbornog programa na kojem će zasnivati svoje djelovanje na i nakon izbora 2018. godine ukoliko dobiju vlast.

Kako je prije početka sjednice novinarima kazao predsjednik SDP-a Nermin Nikšić radi se o predstavljanju nacrta strateškog planiranja i oblikovanja izbornog programa za slijedeće izbore.

"Našim programom ćemo pokušati što preciznije predvidjeti rješenja za aktuelne probleme koje imamo. Sve naše ideje ukombinovat ćemo u jedan dokument, a onda to testirati kod građana, gdje ćemo vidjeti jesmo li na dobrom putu", kazao je Nikšić.

Na pitanje da li je predizborna kampanja već počela, Nikšić poručuje da ona stalno traje, a da se to najbolje može vidjeti po potezima stranaka na vlasti.

"Izborna kampanja u BiH stalno traje. Aktuelna vlast optužuje opoziciju da smo rano krenuli u predizbornu kampanju, a ustvari svaki njihov potez je kampanja. Za SDP je neupitno da je država na prvom mjestu, ali smo se kroz naš program fokusirali na životne probleme. Ne živi se od priče ko je veći Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Mi građanim želimo ponuditi konkretne prijedloge i rješenja za bolje obrazovanje, zdravstvo, zapošljavanje, poslovni ambijent i sl", naglašava Nikšić.

Kazao je da nema razloga da SDP-ovu platformu ne prihvate i druge stranke lijeve orjentacije, pored Demokratske fronte, koja je već potpisala dokument o zajedničkom djelovanju na izborima sa SDP-om.

"Vrata su svima otvorena i spremni smo na razgovore", poručio je Nikšić i drugim građanskim strankama.

SDP