Relativizacija?
239

SDA se obrušila na Fortu: Premijer minimizira problem zagađenja zraka u Sarajevu

I. P.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić kritikovala je izjavu premijera KS Edina Forte o zagađenju u gradu. Ona je mišljenja da član Naše stranke minimizira problem.
"Izjave premijera Edina Forte, u kojima minimizira problem zagađenja u Sarajevu i bježi od odgovornosti za njegovo rješavanje, pokazuju da je prvi čovjek Kantona kukavica i neznalica", kaže Biščević-Tokić.

U saopćenju se navodi kako su građani opravdano dočekali sa nezadovoljstvom premijerov pokušaj relativizacije zagađenja u Sarajevu.

"Podsjetit ću da je Forto, još dok je bio zastupnik u Skupštini, tokom proteklih godina, kada je i bilo manje zagađenje bio među prvima koji su Vladi KS upućivali najžešće kritike, a sada kada treba da preuzme odgovornost ponaša se kao najobičnija kukavica, te pokušava prebaciti odgovornost na Vladu FBiH. On bi dakle da bude premijer samo kada se treba slikati", navodi zastupnica iz SDA.

Ona tvrdi da je Forto u decembru 2018. godine, odmah nakon općih izbora dao "nedvosmislenu izjavu" da će "riješiti problem zagađenja zraka u Sarajevu".

"Više od godinu dana je na vlasti, a zbog njegovog ignorantskog odnosa problem se u tom periodu samo pogoršao. Podsjećam javnost i da je Federalna uprava za inspekcijske poslove dostavila dokumente, koji svjedoče o tome da je Forto bio kažnjavan zbog zagađivanja okoliša, dok je bio direktor firme Nexe. Sigurno je da Kanton neće napraviti iskorak kada je u pitanju rješavanje problema zagađenja, sve dok je na čelu lice poput Forte koje je zbog profita bilo spremno da žrtvuje zdravlje građana", zaključuje Biščević-Tokić.

Facebook