Sastanak s liderom SDP-a
703

Schmidt pozvao Nikšića na sastanak u OHR, razgovarali o korupciji i kriminalu u FBiH

N. V.
Foto: SDP BiH
Foto: SDP BiH
Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić danas se susreo sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

Na poziv Schmidta, sastanak je održan u središtu OHR-a.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim političkim pitanjima, poput blokade institucija, izmjena Izbornog zakona BiH i uvođenja elektronskog nadzora nad izbornim procesom. Posebna pažnja je posvećenja temi korupcije i kriminala.

Predsjednik SDP BiH je istaknuo da se zakonska regulativa koja je usvojena u Federaciji BiH kojom je predviđena uspostava nezavisnih, efikasnih pravosudnih organa i mehanizama za procesuiranje kriminala i korupcije još uvijek ne primjenjuje, te da implementaciju zakona priječi aktuelna Vlada FBiH.

Razmatrana su i brojna druga pitanja iz političkog života u Bosni i Hercegovini, uz izražen visoki stepen međusobnog razumijevanja učesnika sastanka.

Danas je u OHR-u bio i sastanak sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem koji je nakon susreta kazao da su razgovarali o ključnim koracima za politički dijalog i napredak u Bosni i Hercegovini.

"Naglasio sam važnost jednakosti i legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, evropski i NATO put, kao i uklanjanje svih oblika diskriminacije", napisao je Čović.

Facebook