Policijski sat
105

Sarajevski policajci kaznili 44 osobe i jednog maloljetnika zbog kršenja zabrane kretanja

Dž. L.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Policijski službenici na području Kantona Sarajevo protekle noći izdali su 44 prekršajna naloga osobama koje su prekršile mjeru zabrane kretanja između 18 i 5 sati.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS izvijestili su kako će biti podnesen i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv jedne maloljetne osobe. Podsjećanja radi, na području Federacije BiH također je na snazi zabrana kretanja za mlađe od 18 godina i starije od 65 godina.

Osobama koje su kršile zabranu kretanja protekle noći naređeno je da se udalje s javnog mjesta. Njima su za ovaj prekršaj izrečene novčane kazne od po 500 KM.

Sarajevski policajci kažnjavali su i proteklih noći sve koji nisu poštovali policijski sat. Tako je jučer kažnjena 51 osoba, a noć ranije njih 37.

I tokom naredne noći bit će pojačano prisustvo policijskih službenika na području Kantona Sarajevo, ali i drugih kantona u našoj zemlji.

Podsjećamo, policijski sat u FBiH traje od 18 sati, a na području entiteta Republika Srpska od 20 sati. Ovo je jedna od mjera nadležnih organa kojom se pokušava spriječiti širenje koronavirusa u našoj zemlji.