BiH
72

Sarajevo Resort u Oseniku u subotu otvara svoja vrata

FENA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i osnivač društva Gulf Real Estate d.o.o Jasem Ahmed Al Kanderi u subotu će svečano otvoriti novoizgrađeno turističko-rezidencijalno naselje Sarajevo Resort Osenik - općina Hadžići.

Na toj lokaciji nalaze se dva natkrivena bazena, hotel, restorani, sportski tereni, supermarket kao i mnogi drugi prateći objekti. Resort je namjenski projektovano naselje koje će moći pružiti smještaj za 1.125 turista.

Ukupna površina rezidencijalnog naselja iznosi 160.000 kvadratnih metara s vještačkim jezerom površine 12 hiljada kvadratnih metara oko kojeg je raspoređeno 160 objekata.

U projekat je do sada uloženo više od 50 miliona KM, saopćeno je iz Pres službe Općine Hadžići.

Kamen temeljac za to naselje 2. oktobra 2013. godine položili su načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, ambasador Kuvajta u BiH Nasir El Mutairi, investitor Jasem Ahmed Al Kanderi te ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Eid Mohammed Al Thakafi.

Iako je ranije najavljivano da će svečanost u povodu otvorenja biti upriličena u četvrtak, zbog vremenskih neprilika je pomjerena u subotu u 11 sati.