Kandidat SDA
49

Ramiz Salkić: U Republici Srpskoj se provodi mirnodopska agresija

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Kandidat Stranke demokratske akcije za potpredsjednika Republike Srpske Ramiz Salkić obratio se na sjednici Konvencije SDA ističući kako će nastaviti raditi u interesu naroda i države BiH.

On je kazao da aktuelna vlasti u RS-u čini napore kako bi Bošnjaci otišli iz ovog entiteta. Podsjetio je na činjenice poput onemogućavanje izučavanja bosanskog jezika i samog zapošljavanja Bošnjaka.

Istakao je da sistem u RS-u negira ratne zločine i ratnim zločincima dodjeljuje priznanja. Salkić je kazao da RS provodi zajedno sa Srbijom projekte bez da se konsultuje s državom BiH. Ovakav čin nazvao je mirnodopskom agresijom.

“Sve ovo govori da aktuelna vlast nije učinila ništa da promjeni strateške ciljeve u poređenju s 9. januarom 1992. godine”, rekao je Salkić.

On smatra prioritetom ekonomsko jačanje povratničkih porodica pozivajući sve da pokrenu procese u kojem će firme zapošljavati povratnike u entitetu RS.

“Otvorene su hiljade radnih mjesta od privrednih subjekata, Bošnjaka i privrednika iz FBiH. Stvari su puno bolje nego što se prikazuju”, kazao je Salkić.

Dodao je da stanje zahtjeva dodatni iskorak i energiju koju moraju napraviti oni poručujući da Bošnjaci hodaju uzdignuta čela jer nisu čini zločine.

“Zato se potpuno slobodno i uvjereno ponašamo na svakom pedlju naše domovine”, zaključio je Salkić.