Banja Luka
174

Ramić: S SNSD-om ćemo praviti vlast kad se nauče poštovanju, a nama se nigdje ne žuri, mi smo u vlasti

S. H.
Poslanik SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske Edin Ramić imao je zanimljivo i zapaženo izlaganje odgovarajući vladajućima u Republici Srpskoj na smjenu Senada Bratića zbog deklaracije SDA.

On je pokušao iznijeti argumente o besmislenosti poteza SNSD-a i NSRS-a općenito, tvrdeći da je na "spornom" kongresu SDA, između ostalih bio prisutan i ambasador Rusije, ali se nije usprotivio, niti iz protesta zbog deklaracije napustio kongres.

Ramić je kazao da su stavovi SDA o težnji za ustavnim reformama i Republici BiH poznati i takvi od osnivanja stranke. Naglasio je također da je BiH međunarodno priznata kao Republika BiH nakon proglašenja nezavisnosti.

N akraju se osvrnuo na proces formiranja vlasti. Kazao je da je SDA svakako u vlasti na državnom nivou te da se njima ne žuri nigdje. A poručio je da će eventualno sa SNSD-om praviti novu vlast na državnom nivOu kada se ta čelnici te stranke nauče poštovanju.

Podsjetimo, pored državne nikad nije formirana nova vlast ni na nivou FBiH, a nakon posljednjih političkih previranja, nije izgledno da će se nešto promijeniti ni u narednom periodu.