{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Puštena u rad mobilna aplikacija "e-Nabavke BiH"

16.4.2018. u 15:03
12
6
Puštena u rad mobilna aplikacija "e-Nabavke BiH"
12
Puštena u rad mobilna aplikacija "e-Nabavke BiH"
Agencija za javne nabavke BiH je pustila u rad mobilnu aplikaciju za elektronske javne nabavke u BiH "e-Nabavke BiH", saopćeno je.
"Riječ je o jednoj od prvih mobilnih aplikacija za elektronske nabavke u regiji i veliko nam je zadovoljstvo predstaviti je građanima Bosne i Hercegovine", saopćili su iz Agencije za javne nabavke BiH.

Mobilna aplikacija omogućava svim korisnicima da u mobilnim uslovima rada imaju puni pristup tržištu javnih nabavki, da putem mobilnog telefona budu obaviješteni o svim prilikama iz oblasti koja ih interesuje, te omogućava komunikaciju ugovornih organa i ponuđača u vezi sa davanjem pojašnjenja za objavljene tenderske dokumentacije.

"Mobilna aplikacija predstavlja ekstenziju Portala javnih nabavki (www.ejn.gov.ba) prilagođenu pametnim telefonima i tabletima, a razvijena je za platforme IOS, Android i Windows Phone", navodi se u saopćenju.

Mobilnu aplikaciju "e-Nabavke BiH" za različite uređaje je moguće preuzeti na sljedećim adresama: iOS, Android i Windows.

"Svrha aplikacije jeste omogućiti registrovanim i anonimnim korisnicima pretragu baze registrovanih i aktiviranih ugovornih organa i ponuđača, pretragu i preuzimanje svih objavljenih obavještenja u postupcima javnih nabavki. Registovani ponuđači putem ove aplikacije mogu preuzimati tenderske dokumentacije i tražiti pojašnjenja, a ugovorni organi imaju mogućnost odgovarati. Također, moguće je vršiti generisanje i preuzimanje izvještaja o preuzetoj tenderskoj dokumnetaciji i o traženim pojašnjenjima", saopćeno je.

U mobilnoj aplikaciji proveden je, kako je to saopćeno, i sistem notifikacija tako da sistem ugovorne organe i ponuđače obavještava o određenim aktivnostima koje se dešavaju u sistemu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: