BiH
152

Policijski službenici iz Konjica na Boračkom jezeru zaplijenili veću količinu marihuane

Piše: Semir Šabić
Foto: MUP HNK
(Foto: Semir Šabić)
Službenici Policijske uprave Konjic u petak, 5. maja na Boračkom jezeru su zaplijenili veliku količinu opojnih sredstava marihuane u stabljikama i sjemenu, kao i marihuane koja je već spremna za prodaju. Zaplijenjen je također i kompletan laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane, kao i jedna automatska puška i 21 metak.

Tim povodom danas je u prostorijama PU Konjic održana press konferencija na kojoj se govorilo o detaljima navedene akcije. Kako je rečeno, muškarac inicijala M.S. (1972.) iz Sarajeva je priznao počinjeno krivično djelo, te je po završetku kriminalističke obrade predat nadležnom tužilaštvu.

Na press konferenciju su govorili glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić, komandir PU Konjic Mustafa Gakić te predstavnik OKP-a PU Konjic.

Napominjemo se da su 5. maja od 15:15 do 17:00 sati, službenici OKP PU Konjic i Policijske stanice Konjic na Boračkom jezeru, pretresli kuću koju koristi pomenuti S.M. iz Sarajeva. Pri pretresu je pronađen laboratorij za uzgoj marihuane s pratećom opremom, tri pvc vrećice sa zeljastom tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu, manja količina sjemena indijske konoplje, veća pvc vreća s neutvrđenom količinom zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 17 saksija s po jednom stabljikom biljke kanabis, automatska puška s okvirom bez metaka i 21 metak.

Imenovani je uhapšen, priveden i zadržan na kriminalističkoj obradi, a predmeti su uz potvrdu izuzeti. O svemu je upoznat nadležni tužitelj.