{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policiji poznata osoba s kojom je Olena Popik ušla u BiH

N
12.11.2004. u 22:15
0
0
Policiji poznata osoba s kojom je Olena Popik ušla u BiH
0
Policiji poznata osoba s kojom je Olena Popik ušla u BiH
Mostarskoj je policiji poznato ime osobe s kojom je Olena Popik (21), Ukrajinka koja je u Mostaru preminula od AIDS-a, prvi put ušla u BiH, potvrdili su za agenciju NINA u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog Kantona.
Identitet osobe još se uvijek ne može otkriti javnost zbog istrage koja traje.

Draženko Miletić, šef tima za borbu protiv trgovine ljudima pri MUP-u HNK-a, rekao je za NINA-u da se prikupljaju sve informacije vezane za smrt mlade Ukrajinke. "Provjeravamo sve informacije koje smo dobili odmah nakon njene smrti, a tokom istrage prikupljamo i nove kako bi došli do osoba koje su umiješane ili za koje postoji sumnja u umiješanost u ovaj slučaj", rekao je Miletić, ne mogavši otkriti više detalja. "Za sada je bitno da se pronađu sve osobe koje su Olenu vodile konzumentima, a od Tužilaštva očekujemo nove zahtjeve radi prikupljanja pojedinih dokaza", zaključio je Miletić.

MUP Hercegovačko-neretvanskog Kantona uspostavio je saradnju sa svim ostalim ministarstvima u BiH kako bi se upotpunila istraga o tom slučaju. Zasad je poznato da su pritvoreni Milan Galić Miki (34) iz Osoja kod Posušja, vlasnik tamošnjeg noćnog kluba, zbog svodništva nad umrlom Olenom Popik koja je u njegovom lokalu boravila u septembru, te Edin Kreso (26) i Dženan Golić Đani (27), obojica iz Mostara. Miroslav Marković, tužilac u Tužilaštvu BiH, saslušao je trojicu osumnjičenih nakon čega im je određena mjera jednomjesečnog pritvora. "Osumnjičena trojka je saslušana i određena im je mjera jednomjesečnog pritvora. O detaljima njihovih iskaza za sada se ne može govoriti", rekao je tužilac Marković, dodavši da se traga za još jednom osobom umiješanom u ovaj slučaj, ne otkrivši njen identitet.

Iz policijskih izvora doznaje se da je riječ o Danijelu Ragužu (26) iz Konjica koji se trenutno ne nalazi na adresi prebivališta i nedostupan je policiji. Raguž je, prema policijskim saznanjima, Olenu iznajmljivao od Dženana i prodavao klijentima, a novac su dijelili popola.

Nakon smrti Olene Popik porodice žive u strahu zbog bolesti koje mogu dovesti do epidemije u Mostaru, ali i šire. Olena je bolovala od milijarne tuberkuloze, najtežeg oblika te bolesti koja se prenosi iskašljavanjem, što znači da ne treba spolni i bilo koji drugi kontakt da bi bili zaraženi - dovoljno je bilo samo biti u njenoj blizini. U Mostaru se do sada na testiranje za ovu bolest javilo šest osoba, međutim pravi broj znatno je veći. Liječnici najavljuju da nema mjesta za paniku, ali podatak da se bolest širi iskašljavanjem, govori sasvim drukčije. Olenini korisnici usluga bile su osobe od nepunih 18 godina pa do tridesete godine starosne dobi - oženjeni i neoženjeni muškarci.

Do sada se na testiranje nije javila niti jedna ženska osoba niti ima podataka o kretanjima ženskih osoba koje su bile u kontaktu s Olenom Popik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: