Klix.ba na licu mjesta
12.7k

Policija prekinula skandalozni korona-dernek u Sarajevu, svi prisutni su kažnjeni

A. Z.
Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekinuli su veliki korona-dernek u restoranu Golf Klub u Sarajevu, a svemu je svjedočio fotoreporter Klix.ba portala.
U prekidanju zabave učestvovala je i Specijalna jedinica MUP-a KS, a prisutnima su, kao i vlasniku objekta, izdati prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

Kako saznaje Klix.ba, zabava je organizovana povodom proslave rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na KCUS-u.

Policija je u restoran stigla odmah po prijavi da se u ovom ugostiteljskom objektu održava zabava koja je u suprotnosti s mjerama i preporukama koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa.

Zbog nepoštivanja mjera kažnjeni će biti državni ministar Staša Košarac, estradni umjetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekat Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić.

Upravo je pjevačica Slađana Mandić na svom Instagram profilu objavila nekoliko storyja na kojima se vidi kako se prisutni zabavljaju uz muziku, hranu i piće.

U vrijeme kada se cijeli svijet, pa i BiH, bori s epidemijom koronavirusa događaj poput ovog je za svaku osudu, posebno zbog činjenice da se na zabavi našao jedan državni ministar i estradni umjetnici u kojima mnogi vide uzore.