16. i 17. decembra
150

Otvorenje ski sezone na Bjelašnici uz koncert Zabranjenog pušenja

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Turistička zajednica Kantona Sarajevo ove godine organizira dvodnevni događaj otvorenja ski sezone na Bjelašnici.

"U saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo, Općinom Trnovo i ZOI 84, pripremili smo izuzetan program za sve generacije. Animacijski program KIDS387 i maskote te cjelodnevna zabava uz sportske i kreativne aktivnosti", poručuju organizatori.

U nedjelju sve posjetioce očekuje Šankanje uz koncert Zabranjenog pušenja. Za sve skijaše otvaramo novi vertikalni transport i dodatne kapacitete umjetnog osnježavanja ski staza za vrhunski užitak skijanja.

I ovoga puta Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u fokus interesovanja stavlja Sarajevo, kao idealnu zimsku destinaciju.

"Kroz organizaciju ovog događaja želimo skrenuti pažnju domaće, regionalne i evropske javnosti na potencijal i kapacitete zimskih odredišta u Kantonu Sarajevo. Pozicionirati Sarajevo, kao idealno zimsko odredište za sve one koji žele dobru zabavu i ugodan zimski odmor. Naša je prednost blizina glavnog grada skijalištima i svakako novi vertikalni transport, dodatni kapaciteti za osnježavanje I konkurentne cijene u odnosu na slična regionalna i evropska skijališta", Istakao je direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, gospodin Nermin Muzur.

Svi ste dobrodošli 16. i 17. decembra na Bjelašnicu kada će ski sezona zvanično biti otvorena.