Nakon sudske odluke
175

Neurohirurzi s KCUS-a najavili otkaze ako se vrati Kemal Dizdarević

Klix.ba
Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upozorio je danas da će slučaju povratka Kemala Dizdarevića na ovu kliniku, ''svi podnijeti zahtjeve za otkaz ugovora o radu''.

Naime, Općinski Sud u Sarajevu donio je Zaključak o provođenju mjere osiguranja, kojim se nalaže Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu da se Kemalu Dizdareviću odmah omogući rad na osnovu ugovora o radu na neodređeno vrijeme iz 2016.godine.

Tim povodom u kabinet generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, kako su saopćili, stiglo je upozorenje stručnog kolegija Klinike za neurohirurgiju, u kojem upozoravaju menadžment da će u slučaju povratka Kemala Dizdarevića na Kliniku za neurohirurgiju KCUS svi ljekari specijalisti neurohirurzi podnijeti zahtjev za otkaz Ugovora o radu.

Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju u navedenom dopisu navodi da bi povratak Kemala Dizdarevića na ovu kliniku ozbiljno ugrozio rad, što bi za posljedicu imalo narušavanje kvalitete pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.