Svečanost u Mostaru
163

Najbolji studenti u Federaciji BiH nagrađeni s 1.300 KM

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Federalno ministarstvo nauke i obrazovanja nagradilo je 74 najboljih studenata iz ovog entiteta. Na svečanosti u Mostaru nagrade najboljima uručila je ministrica Elvira Dilberović.

Ministrica Dilberović u prigodnom obraćanju kazala je da je obaveza ministarstva ulagati u izgradnju boljeg obrazovanja.

"Novac uložen u nekvalitetno obrazovanje je loša investicija, a dobra investicija je ulaganje u poboljšanje kvalitete obrazovanja. Ovo ministarstvo je odlučilo dobro investirati, a dodatni motiv ste upravo vi koji se ističete svojim radom i ostvarenim uspjesima", kaže Dilberović.

Student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Viktor Kolobara sretanje zbog nagrade, ali kaže kako danas nije dovoljno samo završiti fakultet već da svaki student mora dio svog vremena izdvojiti za izvannastavne aktivnosti, poput prakse i seminara, što će mu kasnije dati prednost na tržištu rada. Dodao je kako sama nagrada predstavlja veliki poticaj za daljnji rad i usavršavanje.

Đenita Delić, studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, jedna je od nagrađenih. Ona smatra da je ovo kruna njenog školovanja, činjenica da je neko prepoznao njen rad i trud.

"Ovo je velika stvar za mene lično, ali i za moj fakultet. Moja želja je ostati ovdje, planiram nastaviti školovanje na poslijediplomskom studiju, a ako bi mi se pružila prilika vrlo rado bih ostala raditi na fakultetu", izjavila je.