Žale zbog događaja
153

Na mostu Festina Lente postavljena pa sklonjena reklama Addiko banke

Piše: Lejla Kajić
Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook
Danas je na mostu "Festina Lente" ispred Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu postavljena reklama Addiko banke na što su građani burno reagovali.

Rukovodstvo banke je odgovorilo i na vrijeme uklonilo spornu reklamu sa jednog od najneobičnijih mostova u Sarajevu.

"Budući da poštujemo stavove građana, reklamu smo uklonili", zaključili su iz Iz službe korporativnih komunikacija Addiko banke.

Kako je za portal Klix.ba objašnjeno, riječ je o činu u sklopu projekta prazničnog ukrašavanja mostova na Miljacki.

"Addiko banka je u okviru aktivnosti dodatnog ukrašavanja gradova u BiH u zimskom periodu ušla u projekat osvjetljavanja mostova na području općine Centar. Namjera ovog projekta je dodatno ukrašavanje površina tokom praznika, na lokacijama koje ranije nisu bile ukrašene", naveli su u izjavi iz Addiko banke.

Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook

Oni također navode kako su u projekat ušli "potpuno transparentno i kredibilno", te da su ga realizovali sa Općinom Centar, koja je postavku putem tendera ponudila na tržište prije nekoliko mjeseci.

"Postavka i priprema cjelokupnog osvjetljenja, uključujući i svijetleću reklamu, odobrena je od strane nadležnih općinskih organa, te ćemo u narednim danima zatražiti dodatna pojašnjenja od Općine i dobavljača, koji očito nisu ušli potpuno transparentno u ovaj projekat", dodali su iz banke.

Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook

Iz službe korporativnih komunikacija Addiko banke su javnosti uputili najiskrenije žaljenje zbog ovog slučaja jer je postavka izazvala negativne reakcije.