|

Modriča: Vozač autobusa prešao prugu uprkos spuštenoj rampi i signalizaciji

Modriča: Vozač autobusa prešao prugu uprkos spuštenoj rampi i signalizaciji
98
M. N.
2.2.2020. u 12:47
55
komentara
98

dijeljenja
Modriča: Vozač autobusa prešao prugu uprkos spuštenoj rampi i signalizaciji
Željeznice Republike Srpske objavile su video još jednog neodgovornog vozača koji je ignorisao saobraćajnu signalizaciju i uprkos spuštenim rampama prešao pružni prijelaz "Šljunkara" na pruzi između Modriče i Koprivne.
Ovaj put je situacija još ozbiljnija s obzirom da je prekršaj napravio vozač autobusa.

31.1.2020. Putni prelaz "Šljunkara" na delu pruge Modriča- Koprivna

Nažalost još jedan loš pokazatelj bahatosti i ugrožavanja sveopšte bezbednosti.Ponovo vidimo, da bez poštovanja zakonskih propisa i saobraćajne signalizacije, nijedan stepen zaštite bezbednosti u saobraćaju nije dovoljan. Vozač autobusa i pored jasno vidljive svetlosne signalizacije i spuštenih polubranika, na putnom prelazu "Šljunkara", pretiče kolonu vozila i prelazi preko putnog prelaza pored spuštenih polubranika.Kako i na koji način stati u kraj neodgovornim i nesavesnim vozačima? Na brojne apele i upozorenja Željeznica Republika Srpske,određeni vozači ostaju imuni i nastavljaju da ugrožavaju svoju ali i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Posted by Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj (zvanični profil) on Sunday, February 2, 2020


Prema navodima radnika ŽRS, vozač je pretekao kolonu vozila i prešao preko prijelaza između spuštenih polubranika.

"Nažalost još jedan loš pokazatelj bahatosti i ugrožavanja sveopće sigurnosti. Ponovo vidimo, da bez poštovanja zakonskih propisa i saobraćajne signalizacije, nijedan stepen zaštite sigurnosti u saobraćaju nije dovoljan. Kako i na koji način stati u kraj neodgovornim i nesavjesnim vozačima? Na brojne apele i upozorenja Željeznica Republika Srpske,određeni vozači ostaju imuni i nastavljaju da ugrožavaju svoju, ali i sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju", napisali su iz ŽRS.

Radnici ovog preduzeća često na svojoj Facebook stranici objavljuju snimke neodgovornih vozača koji krše zakon i ugrožavaju učesnike u saobraćaju.

Od 248 putnih prijelaza, koliko ih je ukupno na prugama normalnog kolosjeka Želјeznica RS koje su u eksploataciji, 23 putna prijelaza osigurana su svjetlosno-zvučnom signalizacijom (sa ili bez polubranika), 13 putnih prijelaza je osigurano mehaničkim branicima (kojima rukuje čuvar prijelaza), dok su preostali putni prelazi osigurani saobraćajnim znakovima i "trouglom preglednosti".
Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...