{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mještani MZ Bistrani najavili blokadu TE Kakanj: Stop nepotizmu Hasana Čauševića

1.2.2015. u 13:29
182
26
Mještani MZ Bistrani najavili blokadu TE Kakanj: Stop nepotizmu Hasana Čauševića
182
Mještani MZ Bistrani najavili blokadu TE Kakanj: Stop nepotizmu Hasana Čauševića
TE Kakanj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Oko 300 mještana Mjesne zajednice Bistrani kod Kaknja sutra će protestovati pred Termoelektranom Kakanj, a zbog, kako su kazali, nevjerovatnog nepotizma koji vlada u TE Kakanj i koju provodi direktor ove firme Hasan Čaušević.
Kako nam je kazao Halid Bećirović, predsjednik MZ Bistrani i prosvjetni radnik, mještani ove MZ kojima je itekako potreban posao a ne mogu ga dobiti od rođaka i svastika direktora Čauševića, žele mirnim okupljanjem pokazati svoje nezadovoljstvo, ali i razotkriti Čauševića.

"Čaušević prima svoje rođake, mladog bravara iz Zenice, dok mi u našoj mjesnoj zajednici imamo bravara koji je završio prije 13 godina, ali nema posla, te je na birou, a ima ih sedmero u domaćinstvu", kazao je Bećirović.

Prema njegovim riječima, direktor Čaušević je zaposlio svu svoju rodbinu u firmu kojom rukovodi počevši od supruge, svastike, sina od šure...

"Iz ove Mjesne zajednice posljednji radnik je zaposlen u ovu firmu prije 20 godina. Mnogi kvalifikovani ljudi ne rade, a dovode se neki iz Zenice. Imamo u našoj MZ i jednog variooca koji nema posla već godinama a njega i njegovu porodicu izdržavaju njegovi bolesni roditelji. Ali nije on prioritet već rođaci. Pa gdje to ima", kazao je Bećirović.

Dodao je da je sutrašnji skup uredno prijavljen nadležnoj policiji i poziva građane da se mirno okupe i pokažu svoje nezadovoljstvo.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: