Najavili promjene
208

Koordinacija Nezavisnih lista Bužim i Nezavisni blok dogovorili zajednički nastup na izborima

Piše: M. Ć.
Koordinacija Nezavisnih lista za bolji Bužim, Klub vijećnika ovog pokreta u Općinskom vijeću Bužim, kao i svi kadrovi i članovi Nezavisnih lista donijeli su odluku o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima sa Nezavisnim blokom.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je Nisvet Jusić, zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona i jedan od čelnih ljudi Nezavisnih listi u Bužimu.

"Naša koordinacija je u široko demokratskoj atmosferi, uvažavajući sva mišljenja i cijeneći ono što je najbolje za građane Bužima i USK došla pred dilemu da li zadržati političku matricu koja opstoji preko 20 godina ili tražiti neki novi iskorak u političkom životu i kvalitativne i kvantitativne promjene. Mi smo se odlučili za ovo drugo. Smatramo da je našem društvu potrebna promjena i jedan novi politički pristup kojeg sa Nezavisnim blokom planiramo ponuditi građanima", rekao je Jusić.

On je istakao da je koordinacija Nezavisnih listi na lokalnim izborima 2016. godine prva propagirala novi pristup u politici i tražila određene promjene.

"Nakon širih konsultacija i uvažavajući mišljenje svih naših članova zauzeli smo stav da Nezavisne liste sa svim svojim kapacitetom, odnosno pet vijećnika u Općinskom vijeću Bužim, zatim mene kao zastupnika u Skupštini USK i ostalim našim kadrovima usaglasimo zajednički nastup na predstojećim izborima sa Nezavisnim blokom", pojasnio je Jusić.

On je u proteklom periodu bio jedan od deset zastupnika SDA u Skupštini USK, no već duže vrijeme ne djeluje kao dio kluba. U narednim mjesecima Jusić će, najvjerovatnije, raditi u koordinaciji sa zastupnikom Nijazom Kadirićem iz Sanskog Mosta, koji je prije nekoliko mjeseci napustio SBB i prešao u Nezavisni blok.

"Već neko vrijeme u Skupštini USK, iako su me nominalno svrstavali u Klub SDA, ja djelujem kao opozicija. Da li ćemo gospodin Kadirić i ja formirati klub u Skupštini ili će biti neki drugi oblik djelovanja u međuvremenu ćemo procijeniti. Javnost će svakako o tome biti informisana", napomenuo je Jusić.

On je za kraj istakao da su Nezavisne liste na posljednjim lokalnim izborima ostvarile odličan rezultat u Bužimu te izrazio nadu da će se nešto slično dogoditi i ove godine.