Šalju inspekciju na KCUS
15

Konaković o diplomi Sebije Izetbegović: Sve ćemo provjeriti, a ako je sve uredu zaslužuje ispriku

M. G.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković osvrnuo se tokom današnje pres konferencije ove stranke na posljednje informacije koje su izašle u javnost o navodnom lažiranju diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Kako je rekao Konaković, ova informacija ga je ostavila zatečenog, jer, kako kaže, iako poznaje "dotičnu gospođu", da lažira specijalizaciju, nije mu izgledalo logično.

"Pisat ćemo dopis Vladi Kantona Sarajevo da pošaljemo na KCUS kantonalnu inspekciju da izuzme dokumentaciju. Vrlo će lako gospođa Izetbegović dokazati da je sve uredu. Dakle, uputit ćemo zahtjev Vladi KS da izvrši nadzor. Da tokom ove sedmice kantonalni inspektori uđu i izuzmu dokumentaciju. Ako je sve uredu, gospođa Izetbegović zaslužuje javnu ispriku, ako nije, ne znam šta će nam onda ona i njen muž ponuditi kao objašnjenje", kazao je, između ostalog, Konaković.

Podsjećamo, ugledni doktor i akademik Asim Kurjak pokrenuo je lavinu reakcija nakon što je prošle sedmice, gostujući na Face TV-u, izjavio da nije bio mentor direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiji Izetbegović, kao i da ona nije bila njegova učenica.

"Tačno je da je bila kod mene, ali tek nekoliko sedmica, tokom rata u BiH. Znao bih da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu. Ja sam bio voditelj i potpisivao sam indekse svim studentima. Nikada nije bila registrovana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kod nas je bila tri-četiri sedmice i za to vrijeme je bila 'gost posmatrač'. To se ne može računati kao školovanje, a nakon tog boravka je otišla u Tursku", rekao je tada Kurjak.