Skupština KS
1.6k

Jusko emotivno govorio o Fortinoj vladi: Možda će me skupo koštati, ali hvala vam za sve

Er. M.
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko (SBB) danas je kazao kako se mora zahvaliti ministrima u Vladi Kantona Sarajevo bez obzira na nastavak njegove političke ili profesionalne karijere.

Jusko je odlučio da se obrati na današnjoj sjednici Skupštine KS na kojoj se razmatra izglasavanje nepovjerenja Vladi KS na čijem čelu se nalazi Edin Forto.

On je kazao da mu je žao što jučer nije bilo medija na sjednici Vlade KS, jer bi se tako moglo vidjeti kako Vlada KS radi kao da je na samom početku mandata.

Ismir Jusko (Foto: D. S./Klix.ba)
Ismir Jusko (Foto: D. S./Klix.ba)

Istakao je da je u proteklom periodu imao snažnu podršku kantonalnih ministara i da ne bi mogao izdržati pritisak kojem je bio izložen da nije bilo njih. Kako kaže, u proteklom periodu nalazio se na čelu ministarstva koje se bavi populacijom s teškim životnim sudbinama i da je u kompletnom mandatu imao podršku drugih ministara.

Jusko je u emotivnom govoru naveo i nekoliko primjera kada su bez ikakvih problema usvojeni njegovi zahtjevi koji se odnose na borce. On je rekao da je odmah dobio sredstva za zapošljavanje boračke populacije navodeći da će sljedeći ministar, zbog do sad urađenog, moći lakše uraditi neke stvari.

Ismir Jusko (Foto: D. S./Klix.ba)
Ismir Jusko (Foto: D. S./Klix.ba)

"Bez ikakvog opterećenja gdje će otići moja profesionalna karijera ili politička. Možda će ovaj govor skupo da me košta - ne interesuje me! Hvala vam za sve", kazao je Jusko nakon čega se izgrlio s ministrima i dobio aplauz u Skupštini KS.

Ismir Jusko će u novom sazivu Vlade KS kao kadar SBB-a biti imenovan za novog ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.