Kreditom Razvojne banke
13

Hotel Ero od danas u vlasništvu Vlade HNK: 11 miliona KM za novo sjedište

Piše: R. D.
Ugovor o primopredaji hotela Ero u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona potpisali su danas u Mostaru Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona, i Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Ovim potpisom okončane su aktivnosti kupovine zgrade za smještaj kantonalnih organa uprave, a objekt je ranije bio u vlasništvu Federalnog zavoda PIO/MIO.

''Današnjim potpisivanjem završili smo proceduru kupovine hotela Ero za potrebe smještaja Vlade HNK i drugih kantonalnih organa uprave. Slijedi rekonstrukcija zgrade kako bi bila funkcionalna i mogla odgovoriti potrebama te kako bi uskoro građani mogli na jednom mjestu završiti najveći dio administrativnih poslova. Uštede koje ćemo ostvariti smještajem na jednom mjestu, kao i pogodnosti koje iz toga proizlaze potvrdit će opravdanost ove investicije za šta smo kreditom kod Razvojne banke Bosne i Hercegovine osigurali 11 miliona KM,'' rekao je premijer Herceg.

Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, izrazio je zadovoljstvo što je današnjim potpisivanjem ugovora transparentno i u obostranom interesu zvanično završena procedura prodaje hotela Ero.

"Vjerujem kako će Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona uskoro ovaj objekt dovesti u funkciju kako bi građanima HNK na jednom mjestu bile dostupne sve usluge kantonalnih organa uprave", rekao je direktor Krnjić.

Ugovorom je definisano kako će Vlada HNK Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje nakon preuzimanja objekta u roku od 270 dana, a u četiri jednake rate uplatiti ukupno 10.550.144 KM. Potpisivanju su prisustvovali Ivan Rogić, zamjenik direktora, i Eugen Ćubela, predsjednik Upravnog odbora FZ PIO.