Gorući problem
83

Hitna sjednica ali za 9 dana: Skupština KS o vodosnabdijevanju tek 28. septembra

Klix.ba
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici dogovorio da se Hitna sjednica ovog kantonalnog zakonodavnog tijela o stanju vodosnabdjevanja održi tek u četvrtak 28. septembra ove godine.

Kako je najavljeno, na ovoj sjednici bit će razmatran prijedlog konkretnih mjera koje će u narednom periodu poduzeti Vlada KS s ciljem rješavanja ovog gorućeg problema stanovnika Sarajeva.

Ni danas mnoga sarajevska naselja nemaju vodu. Pored noćnih, uvedene su i dnevne redukcije, a građani su ogorčeni i na upravu Vodovoda i na Vladu Kantona.

Članovi kolegija na istoj sjednici dogovorili su i da se nastavak 32. i 33. radna sjednica održe u ponedjeljak 02. oktobra 2017. godine sa počekom u 10:00 sati. Kako je danas utvrđeno, na nastavku će biti razmatrana jedina preostala tačka dnevnog reda – zastupnička pitanja i inicijative, dok će u okviru dnevnog reda nove 33. sjednice zastupnici raspravljati o prijedlozima zakona o izmjenama Zakona o proglašavanju žalosti u Kantonu Sarajevo, zakona o izmjeni i dopuni Zakona o pružanju besplatne pravne pomoći te zakona o dopuni Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina u Kantonu Sarajevo, i to po hitnom postupku.

Na istoj sjednici naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o preuzimanju, izmjenama i dopunama Zakona o zakupu poslovnih zgrada i prostorija po skraćenom postupku.

Između ostalog, zastupnici će na ovoj sjednici razmatrati Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo kao i izvještaje o radu i finansijskom poslovanju 11 javnih ustanova iz oblasti zdravstva za 2016. godinu, te Izvještaje o poslovanju šest kantonalnih javnih komunalih preduzeća za prošlu godinu, i to: Tržnice-pijace d.o.o. Sarajevo, Rad d.o.o. Sarajevo, Pokop d.o.o. Sarajevo, Sarajevogas d.o.o. Sarajevo, Park d.o.o. Sarajevo i Toplane-Sarajevo d.o.o. Sarajevo.